12.11.2006

Ο μαύρος γάτος του κ. Σπουργίτη

Μιά φορά ένας είδε σε μία γάτα την αρχαιότητα. Τα ζώα είπε δεν έχουν ηλικία, είναι ταυτογχρόνως αρχαία και σύγχρονα. Η γάτα που τρίβεται στο πόδι σου είναι η γάτα που ξαπλώνει στην φωτιά του Ηρακλείτου.
Αν κοιτάξεις μέσα στα μάτια της και για πολύ θα δης.
Οι άνθρωποι έχουν την ηλικία του παρόντος. Υστερα πεθαίνουν και εξισώνονται γιατί οι νεκροί είναι όλοι συνομίληκοι. Στο δημοτικό σχολείο των Ηλυσίων, ο Δημόκριτος και ο Αϊνστάϊν κάθονται στο ίδιο θρανίο.
Αιωνίως στην ίδια τάξι γίνονται σαν μισες γάτες.
Το άλλο μισό, την αιωνιότητα του παρόντος, την κρατάνε οι γάτες μόνο για τον εαυτό τους.

5 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα!

Για να το πω στη σπουργιτογλώσσα,

"μια ζωή στην ίδια τάξι,
θεωρία, μα και πράξει;;;;;"

όλα θά χανε αλλά-ξι....

Νικηφόρος Σπουργίτης είπε...

Kαλημέρα!
Διόρθωσα και το λάθος εξξ παραδρομής θα τανε.

κι όλα θα χανε αλλά-ξι
ότι βρέ-ξι ας κατεβάσει.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Η περίπτωση του γάτου του Σραίντιγκερ, έχει επίσης ανοίξει ζωηρές συζητήσεις για άλλες, ασύληπτες δυνατότητες που περιλαμβάνει ο τρόπος ύπαρξης των λατρευτών τετραπόδων...

Μαύρος Γάτος είπε...

Νιάρρρρρρρρρρ... Σ;)))))))))))
Να μού θυμίσετε να μη σάς φάω ποτέ.

Νικηφόρος Σπουργίτης είπε...

μαύρο πρόβατο, σαν πρόβατο ανήκεις και εσύ στην πανίδα του δικτύου, παρέα με τν μαύρο γάτο, τον σπουργίτη και πολλούς άλλους, όμως είσαι πιό ολοκληρωμένος αφού ταυτογχρόνως σαν κρασι και εκ της καταγωγής ανήκεις και στην χλωρίδα του.
Λοιπόν, ο Σραίντιγκερ ήταν πολύ έξυπνος. Διάλεξε μία γάτα γιά το κβαντικό κουτί του. Η γάτες είναι ήσυχα ζώα. Αν έβαζε έναν σκύλο που γαυγίζει, τότε η απορία του Σραίντιγκερ θα είχε την μορφή, «Γαυγίζουνε οι νεκροί σκύλοι ;»